Menu toggle
Medio Rural e do Mar, Mocidade
ASOPORCEL
aproveitamento silvopastoril en terras abandonadas

Aproveitamento Silvopastoril en terras abandonadas ou improdutivas

A Asociación de Criadores da Raza Porco Celta (ASOPORCEL), foi creada no ano 1999 a instancias dun grupo de gandeiros que tiñan inquietude pola máis que probable desaparición da raza. É unha entidade sen ánimo de lucro que agrupa ós criadores dispersos por toda a xeografía galega.
Na actualidade, ASOPORCEL continúa coa liña de traballo iniciada dende a súa creación, mantendo o obxectivo primordial de recuperar o patrimonio xenético desta raza, predominante en Galiza ata principios do século XX. Para acadar esta meta trabállase nos obxectivos marcados dende os seus inicios.
Obxectivos de ASOPORCEL:

  • A conservación, recuperación e mellora da raza porco celta.
  • Integrar, representar, defender e promover os intereses dos criadores desta raza e ser seus interlocutores válidos coas administracións nos asuntos relacionados co sector.
  • A participación e fomento nos estudos que teñan por obxecto a raza porco celta.
  • Estimular e fomentar a modernización das explotacións e a profesionalización dos gandeiros para aumentar as producións, a calidade dos seus produtos e a súa comercialización. 
  • A colaboración con outras asociacións ou federacións afíns, tanto a nivel autonómico coma estatal ou internacional, para establecer as relacións e os acordos que se estimen convenientes. 
  • Promocionar, defender e difundir a raza e os seus produtos derivados entre o público en xeral

No ano 2020 a área de Medio Rural, Mar e Mocidade colabora con ASOPORCEL con 3.988,30 €, co obxecto de colaborar no financiamento da execución da actuación denominada “Proposta para garantir a trazabilidade na produción e comercialización da raza Porco Celta”. A trazabilidade é fundamental para a recuperación e conservación da raza de Porco Celta, este proxecto axuda a identificar cada animal garantindo a súa autenticidade.

Técnico de ASOPORCEL

Ivan Rodriguez Paz, Director Técnico de Asoporcel

Degustación de Cocido de Porco Celta

Xornada de Degustacion de Cocido de Porco Celta (Premios Aresa Febreiro 2020)

Embutido de Porco Celta

Embutido Curado de Porco Celta